Nie wiem czy się orientujecie w temacie... Czy np. można u jubilera rozbić zbyt ciasny miedziany pierścionek? Mam miedziany pierścionek z ametystem na zdjęciu i jakby się dało, wolałabym go powiększyć z rozmiarze palca. Rozmiar tego pierścionka jest 23 a ja chciałabym powiększyć na 26.
Czy to jest możliwe? Pozdrawiam serdecznie.
Grażyna
można u jubilera rozbić zbyt ciasny miedziany pierścionek?
można u jubilera rozbić zbyt ciasny miedziany pierścionek?
Sklep z biżuterią srebrną oraz pamiątkami:
https://www.forum-bizuteria.com/viewtopic.php?f=13&t=1001
- AnKa Biżuteria
- AnKa Bizuteria
Re: można u jubilera rozbić zbyt ciasny miedziany pierścionek?
Osobiście nie mam doświadczenia z miedzią – mamy na sklepie ankabizuteria.pl głównie biżuterię srebrną gdzie można zmienić rozmiar.
Proszę o wypowiedź eksperów. Może pani Grażyna poda lokalizację to ktoś podpowie gdzie w danym mieście zmienić rozmiar.
Ania
Proszę o wypowiedź eksperów. Może pani Grażyna poda lokalizację to ktoś podpowie gdzie w danym mieście zmienić rozmiar.
Ania
- ForumMaster
- Administrator
Zapraszam jubilerów i eksperów do wypowiedzi. Mnie to pytanie o miedziany pierścionek zaskoczyło. Większość jubilerów pracuje ze złotem lub ze srebrem. Czy ktoś się zna na miedzi?
Moderator forum
Moderator forum
Przy wyborze pierścionka warto mieć świadomość, że miejsce, na którym się go nosi, może mieć różne znaczenia i symbolikę. Tradycyjnie, w wielu kulturach i tradycjach, noszenie pierścionków na różnych palcach jest powiązane z różnymi aspektami życia i osobowości. Wybór miejsca noszenia pierścionka może więc być nie tylko kwestią estetyczną, ale także osobistą deklaracją i wyrazem symboliki dla noszącej go osoby. Ważne jest, aby brać pod uwagę nie tylko własne preferencje stylowe, ale także ewentualne znaczenia kulturowe i tradycyjne związane z umiejscowieniem biżuterii. W artykule https://www.karkosik.pl/blog/poradniki/ ... ch-palcach możemy zapoznać się z tematem.