Zasady noszenia pierścionków
Jakie znacie zasady noszenia pierścionków? Jaki, na którym palcu? Ja w ciągu dnia kilkanaście razy zmieniam palec, mam zazwyczaj na sobie 2 albo 3 pierścionki i przekładam je co jakiś czas, niekiedy nieświadomie, czasami, bo nudzi mi się ich ułożenie. Jednak jestem ciekawa, jaka powinno być ułożenie pierścionków,istnieją takie reguły w stosunku do obrączki, a jak do reszty pierścionków i palców?
Sklep z biżuterią srebrną oraz pamiątkami:
https://www.forum-bizuteria.com/viewtopic.php?f=13&t=1001
- AnKa Biżuteria
Re: Zasady noszenia pierścionków
Ja wiem jedynie, że na 4 palcu nosi się obrączkę, a także pierścionek zaręczynowy. Zaręczynowy w Polsce nosi się na prawej dłoni. Co do reszty pierścionków, myślę że to zależy od upodobań i nie robi większej różnicy, na którym palcu nosisz. Jeszcze tylko wiem,że jak kobieta nosi obrączkę na kciuku, to może to być znakiem, że jest lesbijką.
Wszystko zależy od nas samych,ale to prawda,obrączke nosi się na 4 palcu prawej dłoni,to samo w przypadku pierścionka zaręczynowego. Niektórym kobietom wygodnie jest nosić go na środkowym palcu.
Cześć!
Zgadzam się, że noszenie pierścionków to kwestia indywidualnych preferencji. Ja też często zmieniam palce, na których noszę pierścionki, w zależności od nastroju i wygody. Co do zasad, to faktycznie obrączkę i pierścionek zaręczynowy nosi się na czwartym palcu prawej dłoni, ale reszta to już kwestia gustu. Ważne, żebyś czuła się komfortowo i żeby biżuteria pasowała do Twojego stylu.
Pozdrawiam!
Zgadzam się, że noszenie pierścionków to kwestia indywidualnych preferencji. Ja też często zmieniam palce, na których noszę pierścionki, w zależności od nastroju i wygody. Co do zasad, to faktycznie obrączkę i pierścionek zaręczynowy nosi się na czwartym palcu prawej dłoni, ale reszta to już kwestia gustu. Ważne, żebyś czuła się komfortowo i żeby biżuteria pasowała do Twojego stylu.
Pozdrawiam!