czy malujecie sie kosmetykami o naturalnym składzie czy totalnie nie i nie zwaracacie nawet na to uwagi? Od jakiegos czasu twarz i ciało staram sie pielegnowac kosmetykami z naturalnym składem i przyznam że nie wszytskie były wypałem ale tez chciałąm sprawdzic kolorówke i tutaj też może byc róznie, jak kogos to interesuje to mam przetestowany podkład z purobio sublime, róz z equilibra, słyszałam tez duzo dobrego o felicea ale osobiście jeszcz nie uzywałam i jeszcze całkiem spoko wypadapuder od anabelle minerals. Szczególnie zależy mi też na sprawdzonej paletce z kolorami ziemi- moga to byc beże, brązy, raczej ciepłe odcienie, z checią potestuje i dam znać bo z tymi pigmentami to wiem, że dość ciężko :/
Annabelle Minerals przybliżyło makijaż do natury, abyś na własnej skórze poczuła leczniczą moc minerałów. Polska marka, którą założyła Anna Szczerba, tworzy kosmetyki mineralne w 100% naturalne i wegańskie. Ich formuły tworzą tylko cztery składniki: rozświetlająca mika, tlenek cynku, który matuje skórę, a ponadto działa antybakteryjnie i antyseptycznie, hamując rozwój bakterii odpowiedzialnych za powstawanie wyprysków i zmian trądzikowych. Trzecim składnikiem w kosmetykach mineralnych jest dwutlenek tytanu, który działa jak naturalny filtr, chroniąc skórę przed promieniowaniem UV. Ostatnim minerałem, jaki spotkamy w składzie mineralnych podkładów, pudrów czy korektorów jest tlenek żelaza, który nadaje kolor kosmetykom i przedłuża ich trwałość.
Annabelle Minerals – kosmetyki z minerałami, które odmienią Twój makijaż
Jakie produkty do naturalnego makijazu?
- Załączniki
-
- annabelle-minerals-korektor-mineralny-dark-300x268[1].jpg (6.84 KiB) Przejrzano 888 razy
Sklep z biżuterią srebrną oraz pamiątkami:
https://www.forum-bizuteria.com/viewtopic.php?f=13&t=1001

- AnKa Biżuteria
-
Re: Jakie produkty do naturalnego makijazu?
Jeszcze dzisiaj mojemu znajomemu podrzucę ten wątek. Z tego wątku można się dużo dowiedzieć.
krem z bielendy eco sorbet w składzie 97% natury genialny ładnie się wchłania'
Naturalny makijaż na co dzień polega na tym, żeby wyglądać naturalnie, dlatego najlepiej użyć podkładu w kolorze skóry lub tonie nieco jaśniejszym, niż karnacja. Warto wybrać podkład o lekkiej konsystencji i zastosować go w miejscach, gdzie skóra potrzebuje wyrównania kolorytu, takich jak czoło, policzki i podbródek.
Jeśli mamy jakieś niedoskonałości, takie jak zaczerwienienia, przebarwienia lub worki pod oczami, warto użyć korektora. Wystarczy nałożyć go na wybrane miejsca i delikatnie rozetrzeć palcami.
Warto jest wypróbować Infallible od Loreal:

Jeśli mamy jakieś niedoskonałości, takie jak zaczerwienienia, przebarwienia lub worki pod oczami, warto użyć korektora. Wystarczy nałożyć go na wybrane miejsca i delikatnie rozetrzeć palcami.
Warto jest wypróbować Infallible od Loreal:

A może ktoś z was ma problwmya z łuszczycą i korzysta z kosmetyków Dr. Michaels? Szukałam o nich ostatni opinii Dr Michaels to naturalne, pozbawione sterydów preparaty dedykowane osobom z łuszczycą. Te australijskie produkty, stworzone przez prof. Michaela Tiranta, są cenione wśród chorych na łuszczycę.
Zdecydowanie zwracam uwagę na skład kosmetyków ich pochodzenie. Jeśli chodzi o pudry, bronzery i róże lubię Ecocerę. To kolorówka, która pielęgnuje, jest trwała i śmiało zastępuje zachodnie topowe marki makijażowe.