Jak przechowywać biżuterię?
W jaki sposób powinno się przechowywać biżuterię, żeby chronić ją przed zabrudzeniami i niszczeniem? Czy zwykłe pudełka i kuferki wystarczą?
- AnKa Biżuteria
Re: Jak przechowywać biżuterię?
Myślę, że warto zainewstować w specjalne szkatułki, w których biżuteria jest pogrupowana i w przegródkach zrobionych z miękkiego materiału, dzięki czemu się nie rysuje. Pudełka raczej też wystarczą, to na pewno o wiele lepsza ochrona od zostawiania biżuterii na półkach czy na zlewie (tak robi moja mama...)
Należy szczególną uwagę zwracać na WRAŻLIWE POWIERZCHNIE - powierzchnie biżuterii wykończonych w technologiach rodowania lub patynowania – które tworzą tylko cienką zewnętrzną warstwę wyrobu. Są one narażone na ścieranie się.
Warto zastanowić się nad biżuterią z trwałymi kamieniami naturalnymi - te są niezniszczalne
.
SPARK
Warto zastanowić się nad biżuterią z trwałymi kamieniami naturalnymi - te są niezniszczalne

SPARK
Moim zdaniem zwykły kuferek wystarczy,tam kurz nie będzie miał dostępu do biżuterii. Sam posiadam kilka szkatułek i sprawdzają sie naprawdę świetnie.
Ja mam taki kuferek i jestem zadowolona z niego, choć ostatnio myślałam aby dla mojej biżuterii srebrnej kupić drugi dedykowany kuferek
.

Ciekawe pomysły na przechowywanie biżuterii
. Aby mieć biżuterię zawsze piękną i gotową do użycia trzeba zapewnić jej odpowiednie miejsce.

Ja mam kilka szkatułek. Osobno kolczyki, osobno łańcuszki, pierścionki to w ogóle wrzucone do pudełeczka tylko leżą.
Witajcie,
Ja jestem chora na punkcie biżuterii. Mam jej chyba z 2 tony
Polecam sklep http://www.AnKa-Bizuteria-Sklep.pl/
największy wybór szkatułkę na biżuterię, drewnianych, ze skóry, ręcznie malowanych, po prostu raj
Chciałam kupić sobie szkatułkę w APARCIE ale cena była zabójcza. Dobrze że sie powstrzymałam bo w tym sklepie znalazłam identyczną o połowę tańczą, tylko bez loga APART.
Pozdrawiam,
Ja jestem chora na punkcie biżuterii. Mam jej chyba z 2 tony

Polecam sklep http://www.AnKa-Bizuteria-Sklep.pl/
największy wybór szkatułkę na biżuterię, drewnianych, ze skóry, ręcznie malowanych, po prostu raj

Chciałam kupić sobie szkatułkę w APARCIE ale cena była zabójcza. Dobrze że sie powstrzymałam bo w tym sklepie znalazłam identyczną o połowę tańczą, tylko bez loga APART.
Pozdrawiam,
Najprościej biżuterię przechowywać w oryginalnym pudełku w jakim się kupiło biżuterię. Dlatego warto kupować biżuterię w sprawdzonych sklepach jubilerskich w internecie czy sieciówce gdzie dają porządne opakowania do biżuterii.